Syklister skadd i sammenstøt med bil med campingvogn i Bykle

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre syklister ble brakt til sykehus etter et sammenstøt med en bil med campingvogn i Bykle nord i Aust-Agder fredag. Minst én av dem ble alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En pasient er fløyet til Stavanger universitetssjukehus. To pasienter er kjørt til Sørlandet Sykehus med ambulanse. To pasienter er kjørt til legekontor i Bykle. De resterende ni syklistene skal ha syklet videre, opplyser Agder politidistrikt.

Sykehuset opplyste fredag kveld at en mann født i 1970 er alvorlig skadd.

Ulykken skjedde da bilen kjørte forbi en gruppe med syklister på riksvei 9. Campingvognen traff deretter noen av syklistene da bilen la seg inn etter forbikjøringen.

– Det var totalt 14 syklister i gruppa. Vi har snakket med vitner og føreren av bilen. Førerkortet til bilføreren er beslaglagt, opplyser politiet.

Alle nødetatene ble sendt til ulykkesstedet. Politiet i Agder meldte om ulykken rundt klokken 14.45.

Ryen og omegn Cykleklubb var ifølge Fædrelandsvennen en av klubbene som var involvert i ulykken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi hadde nettopp syklet opp en lang bakke. Vi sykler i to rekker og vinker forbi bilistene når de kan kjøre forbi. På vei ned bakken blir vi forbikjørt av en bil som skjærer inn for tidlig. En del av våre ryttere blir truffet og forårsaker en velt, sier formann i klubben, Rune Magnussen, til avisa.

Han vet foreløpig ikke noe om skadeomfanget til de som er brakt til sykehus.

– Nå skal vi sette oss ned og snakke om situasjonen. Det er kjempeviktig for oss å evaluere vår sikkerhet og om vi kunne ha gjort noe annerledes, sier Magnussen.