Meny

Olav Thon reagerer på tvangsflytting av Ingrid Espelid Hovig:

– Dette burde egentlig ikke være noe problem

Olav Thon mener Ingrid Espelid Hovig, og de øvrige beboerne på Frognerhjemmet i Oslo, bør få god før de må flytte på seg. Foto: NTB scanpix
Eiendomskongen mener tvangsflyttingen av Ingrid Espelid Hovig, og 52 andre beboere fra et sykehjem i Oslo, er drastisk.

– Egentlig burde ikke dette være et problem. Hvis forholdene for øvrig er bra, så burde det være mulig å drive dette stedet videre. Jeg forutsetter selvfølgelig at det er bademuligheter for beboerne. Jeg kan vanskelig tenke meg noe annet, sier Thon til Nettavisen.

Den tidligere TV-personligheten Ingrid Espelid Hovig bor i dag på det private sykehjemmet Frognerhjemmet i Oslo.

Sykehjemmet, som drives av stiftelsen Frogner Menighets Hjem, har en avtale med Oslo kommune, men fra nyttår er det slutt.

Som ABC Nyheter skrev tidligere denne uken, skyldes det at sykehjemmet ikke har toalett og bad på alle rom. Dermed må den tidligere programlederen og 52 andre beboere flytte ut.

Oslo kommune ønsker å avvikle private sykehjem uten bad på rommene. De ønsker bedre standard.

Les også: Frp-leder Siv Jensen lover 700 nye sykehjemsplasser

– En brutal løsning

Olav Thon opplyser at han selv leier ut studenthybler hvor det er felles bad, og at den fungerer fint.

Thon sier videre at han ikke tror hans mening endrer så mye, men han er klar på at de eldre bør få god tid før de må flytte på seg.

– Jeg vil uansett foreslå at de tar det langsomt, slik at beboerne får noen år på å forberede seg. Jeg kan i grunnen ikke forstå det at de skal tvangsflytte eldre på en sånn måte, sier Thon.

Ingrid Espelid Hovig fyller 94 år i starten av juni.

– Pasientene er på et trygt sted hvor pleien er adekvat. Dette er en brutal løsning fra en eldrebyråd som sier at det satses på eldreomsorg, sa Lars Røtterud til ABC Nyheter tidligere denne uken. Han er den tidligere TV-kokkens nærmeste pårørende.Populært