Stor skogbrannfare flere steder i landet

Det er meget stor skogbrannfare mange steder i Norge. Dette bildet ble tatt under en større skogbrann mellom Sel og Brennhaug i Oppland tilbake i 2014. Foto: Lasse Stadeløkken / NTB scanpix
Det er meget stor skogbrannfare mange steder i Norge. Dette bildet ble tatt under en større skogbrann mellom Sel og Brennhaug i Oppland tilbake i 2014. Foto: Lasse Stadeløkken / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lite regn og høye temperaturer gir meget stor skogbrannfare flere steder i landet. Buskerud og Hedmark er blant fylkene der faren er størst. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Yr.no er Skrimsletta i Kongsberg det området der skogbrannfaren er aller høyest.

Skogbrannfaren er også satt til meget høy flere andre steder i Buskerud, deriblant Konnerud i Drammen og Todokk i Nes kommune. Den samme faregraden er satt for enkelte steder i fylkene Akershus, Telemark, Vest-Agder, Troms og Hedmark.

I det sistnevnte fylket brøt det ut en skogbrann rundt fem kilometer nord for byen Brumunddal i Ringsaker kommune onsdag ettermiddag.

– Årsaken var at et tre veltet over en høyspentledning, noe som antente gresset, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til Hamar Arbeiderblad om brannen som ble slukket på kvelden samme dag.

Vær litt ekstra årvåken

Torsdag brøt det ut gressbranner på Veavågen i Rogaland-kommunen Karmøy, Ørje i Østfold, Sandsli i Hordaland og Bergen-bydelen Bergen. Overfor NRK har Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) bedt folk om å være forsiktige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det begynner å bli grønt ute nå og da minker skogbrannfaren. Det er verst nå på våren når gress, trær og busker er gamle og tørre, sa avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen til kanalen.

– Man kan holde seg oppdatert via skogbrannvarselet til YR, men vær obs på at varselet er litt forsiktig, så man bør være litt ekstra årvåken i denne perioden, la Pedersen til.