Meny

Dette skjer i dag

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 17. mai.

17. mai-feiring

Klokken 8.15 begynner kronprinsfamilien dagen med å hilse på barnetoget i Asker fra trappen på Skaugum. Klokken 10.30 står kongefamilien på Slottsbalkongen og hilser på barnetoget i Oslo.

Statsminister Erna Solberg feirer dagen i hjembyen Bergen.

Kjennelse i sak mot Norge

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg kommer med kjennelse i saken advokat Steingrim Wolland har anlagt mot Norge, etter at politiet i 2010 beslagla papirer på hans kontor, noe han mener var en ulovlig krenkelse av klient-advokatforholdet.

Kjennelsen kommer klokken 10.

Merkel møter Putin

Tysklands statsminister Angela Merkel besøker Russlands president Vladimir Putin i Sotsji. Atomavtalen med Iran er blant temaene på dagsordenen til de to statsoverhodene.

Putin har uttrykt dyp bekymring for den amerikanske avgjørelsen om å trekke seg fra avtalen. Det har også skapt sterke reaksjoner i europeiske land.

FN drøfter situasjonen i Gaza

FNs menneskerettighetsråd samles for å drøfte situasjonen på Gazastripen.

Minst 60 palestinere ble drept, blant dem flere mindreårige, og rundt 1.400 såret da israelske soldater stasjonert ved grensa skjøt med skarpt, med gummikuler og brukte tåregass mot rundt 40.000 demonstranter mandag.

Prince-gjenstander på auksjon

En rekke gjenstander som har tilhørt popikonet Prince, går under hammeren på en auksjon i New York.

Prince var 57 år da han ble funnet død i sitt hjem utenfor Minneapolis i 21. april i fjor. Fans verden over har siden sørget over tapet av sitt store idol.

(©NTB)

Populært