Kiste med død far ble feilsendt til Polen

Ved en feil ble kisten med Tomas Fribergs døde far sendt fra Tromsø til Gdansk i Polen og ikke til Mandal. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyvind Fredriksen (57) døde 5. mai etter et halvt års sykdom i Tromsø, skriver VG onsdag kveld. Den døde ble lagt i en kiste som skulle sendes til Mandal hvor det skulle holdes begravelse 18. mai. Nå må begravelsen utsettes på ubestemt tid. En tragisk feil på flyplassen førte til at en kiste som skulle sendes til Polen, ble stående igjen, mens kisten med Øyvind Fredriksen endte i Polen og Gdansk.

Der var kisten blitt utlevert til polsk begravelsesbyrå som ventet en annen død person fra Norge. Denne uken fikk familien i Norge vite at Øyvind Fredriksen var blitt begravd i Gdansk forrige fredag.

Dette skulle imidlertid vise seg å være en språklig misforståelse, opplyser informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til TV 2.

– Kisten står i et forseglet kammer, sier han.

SAS beklager

Det var SAS, som skulle besørge forsendelsen av begge de døde. Flyselskapet beklager det som skjedde og har startet en intern granskning.

– For de pårørende som ønsker sine kjære hjem, er dette en stor følelsesmessig påkjenning, og det har vi all respekt for. Vi gjør alt i vår makt for få denne kisten hjem som fort som overhodet mulig. Dette er en sak vi bare må beklage og understreke at vi er veldig lei oss, sier Johansen i SAS til VG.

Sammen med Utenriksdepartementet i Norge forsøker nå SAS å få til en løsning, men polsk byråkrati gjør prosessen tidkrevende.

– Her blir det ikke tatt hensyn til om kisten kom til Polen ved en feil i første omgang, sier Johansen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært