Opposisjonen fornøyd med den nye jordbruksavtalen

Senterpartiet ønsket en mer offensiv jordbruksavtale enn det som ble resultatet, men er likevel glad for at partene kom til enighet. Det er også KrF og Ap. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg skulle selvsagt ønsket en mer offensiv jordbruksavtale, sier Geir Pollestad (Sp), etter at staten og landbruksorganisasjonene onsdag kveld presenterte en ny avtale.

Han er imidlertid glad for at partene har fått på plass viktige ordninger.

– Selv om årets oppgjør øker inntektsgapet mellom jordbruket og andre grupper, må det ikke være tvil om at målet om å redusere inntektsgapet ligger fast, sier Pollestad.

KrFs landbrukspolitiske talsmann Steinar Reiten gir honnør til partene for å ha kommet til enighet med et krevende utgangspunkt.

– Begge parter har sett at det å få bukt med overproduksjonen er avgjørende viktig for å sikre en tilfredsstillende inntektsutvikling i årene som kommer, sier han.

Den nye jordbruksavtalen har en ramme på 1,1 milliarder kroner. Stortinget skal behandle jordbruksoppgjøret 14. juni.

Også Arbeiderpartiets Nils Kristen Sandtrøen er fornøyd.

– Vi er glade for at de har kommet fram til løsninger selv om det er krevende. Det var et krevende utgangspunkt, og vi anerkjenner det ansvaret som faglagene i jordbruket har tatt samlet ved dette oppgjøret. En samlet løsning styrker forhandlingssystemet, sier Sandtrøen, som er partiets landbrukspolitiske talsperson.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden