Varmere i nord neste uke

Det blir kalde dager 17. mai, men etter pinsehelgen stiger temperaturen og det blir litt varmere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir i stor grad oppholdsvær, i hvert fall i Nordland kan det bli mye sol 17. mai. I Troms kan det komme noe nedbør. I Finnmark er det vind og litt nedbør først på dagen. Hele landsdelen vil få perioder med sol etter det jeg kan se, men varmt blir det ikke. Omkring 10 grader, sier statsmeteorolog Håkon Mjelstad i Meteorologisk institutt.

Senere i pinsen blir det fortsatt lite vind, delvis skyet og det kan komme litt regn til og fra nesten hver dag, men ikke mye. Det blir heller ikke så mye varmere, kanskje opp mot 15 grader. Etter pinsehelgen og ut i neste uke stiger temperaturen.

-Kanskje 15 grader, varsler Mjelstad.

Glimt av sola

Ingen steder i landet vil få direkte dårlig vær 17. mai. Mange vil kjenne vinden, og det kan også bli noen regnbyger, men alle vil få et glimt av sola.

Sørlandet, Østlandet og Telemark får perfekt bunadsvær med mellom 15 og 20 grader. Resten av pinsen blir det fine forhold med mye sol og varmere. Neste uke blir det mer skydekke, men fortsatt litt sol nå og da.

Ull i Trøndelag

På Vestlandet blir det også fint. I slutten av pinsen kan det bli 20 grader noen steder. Neste uke blir det heller ikke mye regn og mellom 15 og 20 grader. Det kan glimte til med varme i det øvre sjiktet.

I Trøndelag som får en kjølig 17. mai, må de kle seg.

-Det blir helt klart perioder med sol, men varmt blir det ikke. Trøndelag må være fornøyd om de når 15 grader, sier Håkon Mjelstad i Meteorologisk institutt.

Ellers får de byger i pinsehelgen men varmere og kanskje 20 grader. Det varme været vil holde seg ut i neste uke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært