Mye sol i pinsen på Vestlandet

Etter en kjølig nasjonaldag blir det både litt varmere og mye sol i pinsehelgen og i dagene framover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nasjonaldagen er det fortsatt nordavind som henger igjen. Det blir en fin dag mange steder med sol, i hvert fall sør for Stad. Nord for Stad blir det litt mer blandet skydekke, men helt klart perioder med sol, varsler statsmeteorolog Håkon Mjelstad i Meteorologisk institutt.

Gjennom resten av pinsen blir det mindre av nordavinden og perioder med sol og stigende temperaturer. I slutten av pinsen kan det bli 20 grader. Det er oppnåelig, lover Mjelstad.

Neste uke blir det mest sannsynlig litt varierende skydekke. Det blir perioder med sol, og til Vestlandet å være er det ikke mye regn å snakke om. Det varsles stort sett opphold på onsdag og torsdag. Temperaturen går muligens litt ned, men ligger i intervallet 15–20 grader og det kan glimte til.

– Det blir en fin periode, slår meteorologen fast.

Alle ser sola

Ingen steder i landet vil få direkte dårlig vær 17. mai. Mange vil kjenne vinden, og det kan også bli noen regnbyger, men alle vil få et glimt av sola.

Sørlandet, Østlandet og Telemark får perfekt bunadsvær med mellom 15 og 20 grader. Resten av pinsen blir det fine forhold med mye sol og varmere. Neste uke blir det mer skydekke, men fortsatt litt sol nå og da.

Ull i Trøndelag

I nord blir det oppholdsvær 17. mai, i hvert fall i Nordland og trolig også nord til Troms. I Finnmark blir det vestlig vind og litt regn på begynnelsen av nasjonaldagen.

-Hele landsdelen vil få perioder med sol etter det jeg kan se, men omkring 10 grader, sier meteorologen.

Etter pinsehelgen og ut i neste uke stiger temperaturen.

I Trøndelag som får en kjølig 17. mai, må de kle seg.

-Det blir helt klart perioder med sol, men varmt blir det ikke. Trøndelag må være fornøyd om de når 15 grader, sier Mjelstad.

Ellers får de byger i pinsehelgen, men varmere og kanskje 20 grader. Det varme været vil holde seg ut i neste uke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden