Fortsatt sommerlig på Sørlandet

Det blir fortsatt opp mot 20 grader på Sørlandet både nasjonaldagen, gjennom pinsehelgen og i begynnelsen av neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan riktig nok bli litt regn på morgenen, men veldig lite. I helgen blir det noen skyer, men det vil komme sol. Statsmeteorologen varsler litt mer utrygt neste uke.

-Men fortsatt sommerlig. Mulig med noen byger på ettermiddagen, men ellers ganske bra. Sommeren er definitivt i gang, lover statsmeteorolog Håkon Mjelstad i Meteorologisk institutt.

Alle ser sola

Ingen steder i landet vil få direkte dårlig vær 17. mai. Mange vil kjenne vinden, og det kan også bli noen regnbyger, men alle vil få et glimt av sola.

Østlandet og Telemark får perfekt bunadsvær med mellom 15 og 20 grader. Resten av pinsen blir det fine forhold med mye sol og varmere. Neste uke blir det mer skydekke, men fortsatt litt sol nå og da.

Ull i Trøndelag

På Vestlandet blir det også fint. I slutten av pinsen kan det bli 20 grader noen steder. Neste uke blir det heller ikke mye regn og mellom 15 og 20 grader. Det kan glimte til med varme i det øvre sjiktet.

I Trøndelag som får en kjølig 17. mai, må de kle seg.

-Det blir helt klart perioder med sol, men varmt blir det ikke. Trøndelag må være fornøyd om de når 15 grader, sier Håkon Mjelstad.

Ellers får de byger i pinsehelgen, men varmere og kanskje 20 grader. Det varme været vil holde seg ut i neste uke.

Opphold i nord

Det blir oppholdsvær 17. mai i hvert fall i Nordland og trolig også nord til Troms. I Finnmark blir det vestlig vind og litt regn på begynnelsen av nasjonaldagen.

-Hele landsdelen vil få perioder med sol etter det jeg kan se, men omkring 10 grader, sier meteorologen.

Etter pinsehelgen og ut i neste uke stiger temperaturen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden