Viggo Kristiansens foreldre mener stemningen har skiftet, tror på gjenopptakelse av Baneheia-saken

Boka «Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet» av Bjørn Olav Jahr kan ha bodratt til et stemningsskifte som vil føre til at Baneheia-saken blir gjenopptatt, mener foreldrene til Viggo Kristiansen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Boka «Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet» av Bjørn Olav Jahr kan ha bodratt til et stemningsskifte som vil føre til at Baneheia-saken blir gjenopptatt, mener foreldrene til Viggo Kristiansen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Foreldrene til Baneheia-dømte Viggo Kristiansen er styrket i troen på at sønnen vil lykkes i sitt sjette forsøk på å få dobbeltdrapssaken gjenopptatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjenopptakelseskommisjonen kommer med sin avgjørelse tidligst sent i høst, opplyser seniorrådgiver Magne Svor i kommisjonen til NTB.

Foreldrene til Viggo Kristiansen er styrket i troen på at det blir en avgjørelse som endelig vil være i sønnens favør, ifølge et intervju med P4.

Kristiansen har begjært drapssaken gjenopptatt fem ganger tidligere, uten å lykkes. Den sjette begjæringen ble sendt kommisjonen i juli i fjor.

Boka skapte oppmerksomhet

Foreldrene mener stemningen har skiftet, mest på grunn av boka til Bjørn Olav Jahr, «Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet», hvor forfatteren går grundig i rette med det han mener var en feilaktig domfellelse av Kristiansen, til fordel for medtiltalte Jan Helge Andersen. Det var sistnevntes vitneprov som i stor grad bidro til fellelsen av den tidligere kameraten. Mens Andersen ble dømt til 19 års fengsel, måtte Kristiansen sone en forvaringsdom på 21 år.

Oppmerksomheten boka har skapt, gjør foreldrenes tro på gjenopptakelse større.

– De som gidder å sette seg inn i saken kommer til å si at dette er feil. Saken må opp igjen. Før eller siden. Bjørn Olav sin bok var midt i blinken, sier Svein Kristiansen.

Aktuelt: Jan Helge Andersens mor reagerer kraftig på beskyldninger i ny bok

Jahr mener Andersen drepte

Åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. To år senere ble de to kameratene dømt til 19 års fengsel og 21 års forvaring.

Jahr mener å ha holdepunkter i bevisbildet for å konkludere med at det var Andersen som begikk drapene, og at Kristiansen ikke hadde noe med dem å gjøre.

Aktuelt:

Forfatter hevder Viggo Kristiansen er uskyldig i Baneheia-drapene

Jan Helge Andersen avviser bokpåstander

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden