Dette skjer i dag

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 16. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frist for jordbruksforhandlingene

Fristen for jordbruksforhandlingene går ut ved midnatt. Småbrukarlaget og Norges Bondelag leverte sine krav 26. april, og staten kom med sitt tilbud 4. mai.

Partene har forhandlet gjennom natten. Så langt har de ikke villet si hvordan de ligger an med forhandlingene.

Ny ambassade til Jerusalem

Guatemalas president Jimmy Morales er til stede når landets ambassade flyttes fra Tel Aviv til Jerusalem. Flyttingen ble varslet i mars og kommer to dager etter at USA gjennomgikk samme prosess.

I neste uke vil også Paraguay flytte etter.

Toppmøte om Iran-avtalen

EU-ledere holder toppmøte med landene på Vest-Balkan og møtes til middag i Sofia i Bulgaria. Der skal de diskutere forholdet til USA og amerikanernes skroting av atomavtalen med Iran.

I går var Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif på besøk i Brussel. Der møtte han EUs utenrikssjef Federica Mogherini for å prøve å samle trådene etter flere dager med vanskelige diskusjoner på telefon.

Andøya-frist går ut

Utenriks- og forsvarskomiteen skal avgi sin innstilling til representantforslag om kostnader ved nedleggelse av Andøya flystasjon, samt kostnader knyttet til samlingen på Evenes av maritime overvåkingsfly og framskutt kampflybase.

Full runde i Eliteserien

Det er som alltid duket for fotballfest når alle lagene i Eliteserien skal i aksjon klokken 6. På menyen står blant annet et nordnorsk derbyoppgjør når Tromsø gjester Bodø-Glimt.

Serieleder Brann får besøk av formsterke Haugesund, mens Rosenborg tar imot Lillestrøm på Lerkendal stadion.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden