Resultatet av folkeavstemningen i Finnmark klart onsdag

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) i Finnmark fylkeskommune skal onsdag klokken 9 legge fram resultatet av folkeavstemningen for eller mot den vedtatte sammenslåingen mellom Finnmark og Troms. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) i Finnmark fylkeskommune skal onsdag klokken 9 legge fram resultatet av folkeavstemningen for eller mot den vedtatte sammenslåingen mellom Finnmark og Troms. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Resultatet av folkeavstemningen legges fram onsdag klokken 9, opplyser Finnmark fylkeskommune. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fylkesordfører Ragnhild Vassvik som skal legge fram resultatet av folkeavstemningen for eller mot den vedtatte sammenslåingen mellom Finnmark og Troms. Avstemningen ble holdt mellom 7. og 14. mai.

I resultatet inngår stemmene fra både internett og papir.

Tallene som tikket inn mandag kveld etter hvert som valglokalene stengte, viste et gjennomgående nei-flertall godt opp på 90-tallet.

Da 5.199 papirstemmer var opptalt, lå nei-andelen på 93 prosent. Grovt sett har under 10 prosent av de stemmeberettigede i Finnmark sagt sin mening ved å putte en stemmeseddel i valgurnene.

Den endelige godkjenningen av valgresultatet skjer på fylkesvalgstyrets møte fredag 25. mai.

To av tre nordmenn i en meningsmåling som InFact har utført (66 prosent), mener at Stortinget bør respektere folkeavstemningen i Finnmark. Litt under to av ti – 19 prosent – mener at stortingsflertallet ikke trenger å lytte til finnmarkingene, mens 15 prosent ikke hadde noen oppfatning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært