Ap-politiker dømt for trusler mot sjuendeklassing

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En Oslo-politiker (Ap) er dømt for trusler mot en gutt i sjuendeklasse. Ifølge dommen dukket politikeren opp på skolen og sa «I will kick his ass».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten var ikke på skolen da politikeren dukket opp. Ifølge dommen ønsket politikeren å snakke med eleven fordi han hadde brukt nedsettende ord om en jente i klassen, skriver VG.

Han gjorde det klart at dersom gutten på ny plaget jenta eller brukte stygge eller diskriminerende ord mot henne, så ville han komme tilbake: «I will come after him and I will kick his ass, and I will kick his parents ass,» eller lignende skal mannen ha sagt.

I retten erklærte Oslo-politikeren seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen, men ble dømt til 30 timers samfunnsstraff for ett tilfelle av trusler. Ifølge dommen var truslene egnet til å fremkalle alvorlig frykt hos både gutten og hans foreldre:

«I dette tilfellet er det tale om en ukjent voksen person som møter opp på en barneskole og avbryter undervisningen for å fremsette en trussel om voldsutøvelse i forbindelse med en krangel mellom to sjuendeklassinger», heter det i dommen.

Til VG sier Ap-politikeren at han vil vurdere å anke dommen.

– Jeg har ikke selv fått se dommen. I morgen vil jeg gå gjennom den sammen med min advokat. Da skal vi avgjøre om jeg skal anke, sier han.

Han beskriver uttalelsene han kom med som uheldige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden