MDG-politiker i Oslo dømt for fyllesykling med datter på lasteplanet

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En lokalpolitiker fra Miljøpartiet De Grønne i Oslo er dømt for å ha fyllesyklet hjem fra valgvake i fjor høst med datteren på elsykkelens lasteplan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både mannen og datteren ramlet av den elektriske lastesykkelen da det ene hjulet satte seg fast i en trikkeskinne ved Grensen i Oslo sentrum, men begge slapp fra ulykken uten alvorlige skader. Hendelsen skjedde klokken 21.45 på valgdagen 11. september.

Både forbipasserende og en tilfeldig politipatrulje kom til. Mannen erkjente å ha drukket et par halvlitere med øl, men ble også dømt for ikke å ha oppgitt sin adresse til politiet.

Mens saksomkostningene er satt til 3.000 kroner, er mannen i tillegg dømt til å betale en bot på 10.000 kroner. Rettssaken gikk i Oslo tingrett 7. mai. Tiltalte fikk forkynt dommen tirsdag denne uka. Det var VårtOslo som omtalte dommen først.

Einar Wilhelmsen, leder i Oslo MDG, sier de tar saken på alvor:

Styremedlem

– Vi er blitt gjort oppmerksom på denne saken via mediene i dag. Vi har ikke et fullstendig bilde av saken ennå, men tar situasjonen på alvor. Vi er også opptatt av å ivareta vedkommende i noe som er en vanskelig situasjon for ham, sier Wilhelmsen.

– Vi kommer til å følge opp denne saken internt for å få klarhet i hva som har skjedd, legger Wilhelmsen til. Han presiserer at vedkommende ikke er folkevalgt, men styremedlem i ett av partiets 15 bydelslag i Oslo.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært