Dette skjer i dag

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 15. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Revidert nasjonalbudsjett legges fram

Kravlisten er lang og forventningene mange hos opposisjonen når regjeringen legger fram sin revisjon av statsbudsjettet og forslag til neste års kommunebudsjett.

Finansminister Siv Jensen vil holde en pressekonferanse klokken 11, men allerede klokken 8 sender Finansdepartementet ut en pressemelding med nøkkeltall.

Nye protester på Gazastripen

Det fryktes nye dødsfall på Gazastripen under markeringen av «nakba», som er betegnelsen på katastrofen da over 700.000 palestinere ble drevet på flukt fra sine hjem i 1948.

Nakba kommer dagen etter 70-årsdagen for Israels opprettelse, som endte opp med å bli den blodigste dagen på Gazastripen siden 2014-krigen med Israel. 58 palestinere ble drept og over 2.700 ble skadd i demonstrasjonene.

Dom i Valdres-saken

I dag faller dommen mot moren som er tiltalt for grov mishandling av datteren sin på en hytte i Valdres nyttårsaften 2015. 13 år gamle Angelica Heggelund døde av avmagring, eventuelt i kombinasjon med nedkjøling, og aktor har bedt om fire års fengsel for moren.

Kvinnens forsvarere mener kvinnen må frifinnes. Hun vil bli gjort kjent med dommen klokken ti på Drammen politistasjon.

Høie orienterer Stortinget

Klokken 10 orienterer helseminister Bent Høie Stortinget om luftambulansekrisen og den seneste utviklingen i saken. Han har ikke ønsket å kommentere saken før han har forklart seg for stortingsrepresentantene.

Zarif reiser til Brussel

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif besøker Brussel, der han møter EUs utenrikssjef Federica Mogherini og utenriksministrene fra Frankrike, Storbritannia og Tyskland til diskusjoner om atomavtalen.

Zarif kommer fra møter i Beijing og Moskva. I etterkant av møtene har han uttrykt optimisme om muligheten for å snekre sammen en ny design på avtalen slik at den også kan gjelde i framtiden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden