Ny sjef for Norsk Hydro i Brasil

Administrerende direktør Svein Richard Brandtzæg sier han er «svært fornøyd» med at John Thuestad har takket ja til stillingen i Brasil. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Administrerende direktør Svein Richard Brandtzæg sier han er «svært fornøyd» med at John Thuestad har takket ja til stillingen i Brasil. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

John Thuestad får jobben med å lede Norsk Hydros virksomhet i Brasil. En del av jobben blir å gjenopprette tilliten etter de påståtte utslippene i landet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding opplyser selskapet at Thuestad har takket ja til stillingen som ny leder for Bauksitt og Alumnia, og dermed også det skandalerammede aluminaraffineriet Alunorte i Brasil.

– Det Thuestad må prioritere først, er å gjenopprette Alunortes posisjon som det beste aluminaraffineriet i verden, både med tanke på sikkerhet, teknisk standard, miljø og samfunn, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Norsk Hydro har blitt anklaget for utslipp fra anlegget som kan ha ført til forurenset drikkevann. Som følge av dette, har brasilianske myndigheter pålagt selskapet en halvering av produksjonen.

– Interne og eksterne undersøkelser bekrefter at det ikke har vært overløp fra rødslamdeponiene, og at Alunorte heller ikke har forurenset lokalsamfunnene i nærheten. Vi jobber nå hardt for å gjenopprette full drift ved Alunorte-raffineriet, og vi har en løpende og konstruktiv dialog med brasilianske interessenter, sier Brandtzæg.

Hydro satte i begynnelsen av mars inn Eivind Kallevik som midlertidig leder av Hydros aluminaraffineri i Alunorte for å håndtere den «utfordrende situasjonen». Kallevik går nå tilbake til stillingen som konserndirektør med ansvar for økonomi og finans fra 1. juni.

Påtroppende sjef i Brasil, John Thuestad, har mer enn 30 års internasjonal erfaring fra metall- og gruveindustrien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden