Luftambulanseforslag skal hastebehandles

– Presset fra folk er så stort, og det finnes ingen annen løsning enn å annullere Babcock-kontrakten, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
– Presset fra folk er så stort, og det finnes ingen annen løsning enn å annullere Babcock-kontrakten, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rødts forslag om å annullere Babcocks luftambulansekontrakt skal hastebehandles i helse- og omsorgskomiteen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rødt ønsket i utgangspunktet at forslaget skulle behandles i Stortinget etter helse- og omsorgsminister Bent Høies (H) redegjørelse om saken tirsdag, men det sa Stortinget nei til mandag kveld. I stedet ble det vedtatt å oversende saken til helse- og omsorgskomiteen for hastebehandling.

– Jeg er skuffet over at flertallet avviste å behandle saken etter Høies redegjørelse tirsdag. Hver time og hvert døgn teller, og vi kan ikke risikere at kompetent flypersonell blir borte som følge av luftambulansekrisen, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til NTB.

I forslaget fra Rødt heter det at Babcocks kontrakt skal annulleres, at luftambulansen skal være en del av helseforetakene og at avtalen mellom luftambulansetjenesten og Lufttransport videreføres.

Moxnes tror at Rødts forslag, som sannsynligvis vil bli behandlet i løpet av neste uke, vil få flertall.

– Presset fra folk er så stort, og det finnes ingen annen løsning enn å annullere kontrakten, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært