Kronprinsparet besøkte bydel Sagene i Oslo

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon fikk skyss i en elsykkel av 80 år gamle Harald Øyen under et besøk i bydel Sagene i Oslo mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon fikk skyss i en elsykkel av 80 år gamle Harald Øyen under et besøk i bydel Sagene i Oslo mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kronprinsparet vil bli bedre kjent med Oslo og skal besøke flere av hovedstadens bydeler. Mandag var det bydel Sagene som sto for tur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Industri- og arbeiderhistorie fra områdene langs Akerselva var tema for kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits besøk.

De fikk blant annet høre om norsk industri på 1840-tallet på Arbeidermuseet, og de inspiserte Ellen Jacobsens statue «Fabrikkjentene på Beierbrua», som er satt opp til minne om kvinnene som jobbet på fabrikkene i området.

Kronprinsparet besøkte også bysten av Oskar Braaten, som skrev om nettopp fabrikkjentene, samt kulturkafeen Hønse-Lovisas hus, som har fått navn fra Braatens roman «Ungen».

Etter et besøk på Sagene seniorsenter fikk de to sitte på med en sprek 80-åring til Haarklous plass, som var neste stopp. Harald Øyen (80) skysset kronprinsparet på elsykkelen sin, med kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon godt plassert i ei vogn foran.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden