Meteorologene venter på 30-tallet

Henriette Kværneng Johansen og Markus Mellembakken tok seg et bad i sjøen allerede påskeaften fra badstuen som ligger ved Langkaia i Oslo. Denne uka blir det nok enda flere som kaster seg i sjøen med temperaturer helt opp mot – eller over – 30-tallet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Henriette Kværneng Johansen og Markus Mellembakken tok seg et bad i sjøen allerede påskeaften fra badstuen som ligger ved Langkaia i Oslo. Denne uka blir det nok enda flere som kaster seg i sjøen med temperaturer helt opp mot – eller over – 30-tallet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mandag kan temperaturen komme opp i hele 30 grader enkelte steder i Sør-Norge. I så fall er det tangering av forrige rekord for tidlig tropevarme fra 2000. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag og tirsdag kan det bli 30 grader enkelte steder i Sør-Norge. I så fall er det tangering av forrige rekord for tidlig tropevarme fra 2000.

– Fint og varmt vær mange steder, men i sør blir det lokal tåke først på dagen og utrygt for ettermiddagsbyger. Dagens spørsmål blir uansett: Får vi 30 grader noen steder? Vi følger nøye med på temperaturmålingene, tvitrer Meteorologene.

Tidligste dato for tropevarme hittil var ifølge Yr 14. mai 2000 på Kongsberg.

Se hvordan været blir fremover der du er

Et nytt værkart ble publisert mandag formiddag med varsel om 25–30 grader i Oslo mandag og tirsdag. Langs hele kysten rundt Sørlandet, Vestlandet og Trøndelag meldes det 27–28 grader.

Tropevarme – temperaturer over 30 grader – er også varslet mange andre steder i Skandinavia og i Baltikum.

Som følge av den globale oppvarmingen settes det varmerekorder langt oftere enn før mange steder i verden. I Norge har gjennomsnittstemperaturen steget med en halv grad de siste 15 årene, ifølge Meteorologisk institutt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden