Arbeidstilsynet gransker politiet etter sykkel-VM i Bergen

Politiets Fellesforbund (PF) er ikke fornøyde med arbeidsforholdene under sykkel-VM i Bergen i fjor. På bildet ser man Martin Toft Madsen (DAN) i aksjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Politiets Fellesforbund (PF) er ikke fornøyde med arbeidsforholdene under sykkel-VM i Bergen i fjor. På bildet ser man Martin Toft Madsen (DAN) i aksjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiets Fellesforbund (PF) mener Politidirektoratet brøt arbeidsmiljøloven under sykkel-VM i Bergen. Nå er saken til behandling hos Arbeidstilsynet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PF har meldt fra til Arbeidstilsynet om lange vakter, overtid og vanskelige arbeidsforhold under arrangementet, skriver Bergens Tidende.

I forkant av sykkel-VM var det mye bråk rundt politibemanningen. Politiets Fellesforbund hevder de advarte Politidirektoratet flere ganger om at det var fare for brudd på arbeidstidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven. I ettertid mener de bestemmelsene i arbeidsmiljøloven bevisst ble brutt.

Allerede før sykkel-VM gikk av stabelen, ble politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt innkalt til et møte i Arbeidstilsynet som følge av en bekymringsmelding fra PF.

– Det ville vært fullt mulig å unngå dette ved hjelp av god planlegging, for eksempel ved å sette av nok ressurser til arrangementet. Men arbeidsgivers tilbakemelding var at dette ville gå fint, sier Kjetil Rekdal, leder i PF i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Det har ikke lyktes avisen å få en kommentar fra Politidirektoratet. Heller ikke fra Arbeidstilsynet, som ikke ønsket å kommentere saken fordi den fremdeles er under behandling.

Arbeidstilsynet opplyser at det er planlagt et møte med Politidirektoratet i slutten av mai.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden