Forhandlingsleder: Jordbruksforhandlingene virker mer fastlåste

Statens forhandlingsleder, departementsråd Leif Forsell (t.v.), Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag og Merete Furuberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag forhandler i disse dager om årets jordbruksoppgjør. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Statens forhandlingsleder, departementsråd Leif Forsell (t.v.), Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag og Merete Furuberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag forhandler i disse dager om årets jordbruksoppgjør. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter seks dager med jordbruksforhandlinger sier statens forhandlingsleder Leif Forsell at situasjonen er mer fastlåst enn før. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondeorganisasjonene og staten har møttes flere ganger denne helgen, men troen på en snarlig løsning er liten.

Til Nationen sier Forsell at staten har kommet jordbruket i møte «i den viktige diskusjonen som gjelder mulige nye tiltak i og for svineholdet», og når det «gjelder mange viktige fordelingsspørsmål». Men Forsell er ikke fornøyd med svaret fra jordbruket.

Bondelagets leder Lars Petter Bartnes beskriver situasjonen som «svært krevende».

– Store saker som struktur og mangfold, markedsbalansering og ramme og finansiering, er hovedelementene i den vanskelige situasjonen, sier Bartnes til avisen.

Begge partene etterlyser forhandlingsvilje.

Kravet fra Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag summerer seg til 1,83 milliarder kroner, mens tilbudet fra staten har en ramme på 1 milliard kroner.

Forhandlingene ble innledet tirsdag, og fristen for enighet utløper først ved midnatt onsdag 16. mai.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært