NRK vil ha flere ukjente talenter i MGP

Stig Karlsen er prosjektleder og musikkansvarlig for Melodi Grand Prix i NRK. Her er han fotografert i et rolig øyeblikk fredag i Lisboa under Eurovision Song Contest.
Stig Karlsen er prosjektleder og musikkansvarlig for Melodi Grand Prix i NRK. Her er han fotografert i et rolig øyeblikk fredag i Lisboa under Eurovision Song Contest. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Allerede før oppmerksomheten har lagt seg rundt årets Eurovision Song Contest, er NRKs prosjektleder godt i gang med å finne artister og låter til neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidet med Alexander Rybak fram mot årets Eurovision-finale har vært utrolig spennende, forteller prosjektleder og musikkansvarlig Stig Karlsen til NTB.

– Det blir en fin 15. plass. Vi hadde håpet på høyere plassering, men vi er veldig glade for hva det ble, sier Karlsen og poengterer at Rybak faktisk var helt på topp i den semifinalen der han deltok.

– Jeg vil si at dette var det sterkeste Eurovision-året kanskje i manns minne, et ekstremt sterkt år. Så vi må også ta med i betraktning at han har hatt tøffe konkurrenter, fortsetter han.

Bakgrunn: Rybak: – Det er lov å være skuffet

Nå venter ei ukes ferie for MGP-sjefen. Men planleggingen av neste års Melodi Grand Prix er for lengst startet. Vurderingen av låter og artister er allerede i gang, røper Karlsen.

– Nå var det et veldig kjendistungt MGP sist. Vi vil ha kjendiser og artister som folk kjenner, men skal nok gjøre en enda større jobb for å bringe fram noen nye talenter også, noe spennende nytt, og blande det med det andre, forteller Stig Karlsen.

Påmeldingen til MGP 2019 har vært åpen en stund, og fristen går ut 9. september i år.

Les også:

Rybak: – Nå storkoste jeg meg på scenen

Rybak pustet ut etter siste prøve før Eurovision-finalen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært