Smuglergods-gruppe på Facebook nedlagt

Illustrasjonsfoto: AP/NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: AP/NTB scanpix

Facebook-gruppen for folk som ønsket å kjøpe smuglervarer som sigaretter, brennevin og øl, er nedlagt. 4.500 personer var med i gruppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På åtte ulike språk informerte siden om at den er «for oss som enten ønsker å kjøpe billig tobakk, snus, alkohol eller annet smuglergods – billig», meldte Stavanger Aftenblad torsdag.

Fredag var det ikke lenger mulig å finne gruppen på Facebook, skriver avisen som har vært i kontakt med gruppens administrator.

– Siden ble opprettet mest som en spøk. Vi er vel rundt ti personer som sto bak opprettelsen og som har administrert siden, sier personen, som ønsker å være anonym.

Bakgrunn: Flere tusen er medlem av side for smuglervarer på Facebook

Mannen sier han selv ikke har kjøpt eller solgt smuglervarer via gruppen. Han opplyser også til avisen at han ikke har oversikt over andres aktiviteter i gruppa.

Det er straffbart både å selge og kjøpe smuglervarer. Politiet innrømmet torsdag at de er på etterskudd når det kommer til nettbasert kriminalitet som vokser i omfang.

– Både Sørvest og andre politidistrikter skal bli bedre på nett. Blant annet gjennom mer aktiv tilstedeværelse på sosiale medier, sa politiinspektør Grete Winge, lederen for fellesenhet for kriminalitetsforebygging i Sørvest politidistrikt.

Les også:

Google dropper all reklame knyttet til abortavstemningen i Irland

Ny svindel på Facebook lover gratis drivstoff fra Shell

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden