Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 12. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vannstanden stabil i Otta

Det ser ut til at vannstanden har holdt seg stabil i Otta i løpet av natten. Det har ikke kommet meldinger om forverring av flommen, sier politiet til NTB.

Fredag kveld meldte Sel kommune at vannstanden i Gudbrandsdalslågen hadde kulminert og gått litt ned. Samtidig fortsatte Ottaelven å stige noe, skrev Aftenposten.

Kraftig brann på Geilo

Det oppsto en kraftig brann i et leilighetskompleks i Lienvegen på Geilo i Buskerud natt til fredag.

Politiet på stedet sier til NRK at det så dramatisk ut en stund da fire personer ikke klarte å komme seg ut på grunn av en brann i en korridor. Men alle de ti personene som er registrert på adressen, har kommet seg ut, bekrefter politiet til NTB.

NASA avslutter klimaprogram

Et klimaforskningsprogram som har kostet NASA omkring 80 millioner kroner i året, er blitt avskaffet etter forslag fra president Donald Trump.

Talsperson Steve Cole i NASA sier at det var Trump som i fjor foreslo å avslutte dette klimaprogrammet samt fire andre. Kongressen vedtok likevel å fortsette støtten til de øvrige fire programmene.

Håper på partnerskap

USAs utenriksminister Mike Pompeo håper Nord-Korea kan bli en «nær partner». Dersom Kim Jong-un kvitter seg med sine atomvåpen, vil USA støtte landet økonomisk, ifølge Pompeo.

Pompeo ser nå ut til å stille flere krav, og han sier det er nødt til å bli en fullstendig og beviselig atomnedrustning, noe som vil innebære inspeksjoner for å sikre at Nord-Korea føyer seg.

Sender minihelikopter til Mars

NASA planlegger å sende et minihelikopter på omkring 1,8 kilo til planeten Mars i 2020.

«The Mars Helicopter», som den historiske oppfinnelsen skal hete, har et skrog på størrelse med en baseball, opplyser NASA. Helikopteret vil bli festet til det ubemannede kjøretøyet som etter planen skal sendes til den røde planeten i juli 2020.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden