MDG-Lan hardt ut mot Frp

Stemningen sto i taket da landsmøtet i MDG ble innledet med egensnekret musikkvideo fredag kveld. Her leder de to Oslo-byrådene Lan Marie Berg og Hanna E. Marcussen an i dansen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Stemningen sto i taket da landsmøtet i MDG ble innledet med egensnekret musikkvideo fredag kveld. Her leder de to Oslo-byrådene Lan Marie Berg og Hanna E. Marcussen an i dansen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fremskrittspartiet er arrogant og har en bypolitikk fra 1950-tallet. Oslos kontroversielle miljøbyråd Lan Marie Berg knaller til mot Siv Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selv om det virker som om Siv Jensen sliter med å forstå det, så er folk flest i Oslo faktisk ikke avhengige av bil, sa Berg da hun fredag kveld talte til landsmøtet i Miljøpartiet De Grønne.

Frp-lederen var selv ikke nådig i omtalen av MDG under sitt partis landsmøte for to helger siden:

– I Oslo finbørstes sykkelveier for snøkorn slik at noen få vintersyklister får perfekte forhold, mens bilister møter dårlig brøytede veier, stengte parkeringsplasser og en hermetisk lukket by på grunn av bompenger, sa Jensen.

Ga svar

Lan Marie Nguyen Berg ble møtt med jubel og stående applaus fra MDG-landsmøtet da hun fredag kveld etterfulgte Rasmus Hansson på talerstolen.

Og fra scenen på landsmøtehotellet på Fornebu ga hun Frp-lederen svar på tiltale:

– Skal vi tro det som kommer ut av Frp om dagen, så består Oslo stort sett av en salig blanding av kriminelle innvandrere og gale MDG-politikere, sa Berg og fortsatte:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Problemet til Frp er at byutviklingspolitikken deres henger igjen på 1950-tallet. Frp vil styre byen på bilens premisser.

Arrogante

I talen anklaget hun Frp for å være arrogante når partiet snakker bilistenes sak:

– Har de snakket med barn som har utrygge skoleveier i Oslo? Med folk som sliter med astma? Med syklister som sykler med hjertet i halsen? Eller med kollektivpassasjerene som stamper i kø? spurte MDG-profilen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier til NTB at det er noe desperat over MDGs angrep på Frp, "når man vet at under dagens regjering er satsing på sykkelvei, tog og buss doblet over statsbudsjettet."

– MDG bekrefter nok en gang at de ikke har forstått at de styrer en by på vegne av hele befolkningen, hvor transportbehovet er mangfoldig, sier han.