Heimevernet i Finnmark får egen spesialstyrke

I løpet av 2019 får Heimevernet i Finnmark luftvern, våpen, snøscootere og kjøretøyer de andre avdelingene i landet ikke har. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I løpet av 2019 får Heimevernet i Finnmark luftvern, våpen, snøscootere og kjøretøyer de andre avdelingene i landet ikke har. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Heimevernet i Finnmark styrkes ytterligere med en egen spesialstyrke bestående av soldater med erfaring fra Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommando.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Aftenposten. I løpet av sju år skal Hæren og Heimevernet (HV) rustes opp i landets nordligste fylke.

I løpet av 2019 får HV i Finnmark luftvern, våpen, snøscootere og kjøretøyer de andre avdelingene i landet ikke har.

Den nye HV-sjefen, generalmajor Eirik Johan Kristoffersen, bekrefter at det skal opprettes en ny avdeling som HV aldri tidligere har hatt. Soldatene skal ha erfaring fra spesialstyrkene og operere selvstendig i Finnmark. De skal kunne utføre det Kristoffersen beskriver som «overvåkings- og oppklaringsoppdrag».

– Jeg ønsker å standardisere Heimevernet, med geværtropp og geværlag, ta tilbake infanteritjenesten og fokusere på grunnleggende ferdigheter. Men samtidig vil jeg gjøre noen forandringer lengst i nord, sier Kristoffersen.

Det er den nye sikkerhetspolitiske situasjonen og et vanskeligere forhold til Russland som gjør at Stortinget har vedtatt å bygge opp igjen det som kalles landforsvaret i Finnmark, ifølge avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden