Lan Marie Berg vil ha fire nye år som miljøbyråd i Oslo 

Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for samferdsel og miljø i Oslo, har gitt Oslo MDG beskjed om at hun ønsker å ta gjenvalg i 2019. 
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for samferdsel og miljø i Oslo, har gitt Oslo MDG beskjed om at hun ønsker å ta gjenvalg i 2019. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lan Marie Berg (MDG) sier hun ønsker å fortsette som miljøbyråd, om Oslos velgere gir dagens byrådspartier nye fire år ved makten i hovedstaden neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Berg har gitt Oslo MDG beskjed om at hun ønsker å ta gjenvalg i 2019. Også MDGs andre byråd i Oslo, Hanna Marcussen, tar gjenvalg, skriver Aftenposten.

– Vi har jo lyst til å fortsette i byråd. Vi har ikke satt noe mål ennå, men vi ser at i Helsinki og Amsterdam har våre søsterpartier over 20 prosent oppslutning. Det skal ikke være noe i veien for at MDG også skal komme dit etter hvert, sier Berg, som fredag holder åpningstale under partiets landsmøte.

Hennes hovedbudskap i anledning partiets 30-årsjubileum er at det aldri har vært mer bruk for Miljøpartiet De Grønne i norsk politikk enn nå.

Hun er også stolt av at Oslos miljøpolitikk får internasjonal oppmerksomhet. Nylig var hun invitert til FNs klimapanel for å snakke om byens klimabudsjett.

– Det har vært en eventyrlig reise som jeg ønsker å fortsette å være med på. Vi ser hvor mye det er mulig å gjøre på kort tid hvis vi bare gjør de rette prioriteringene, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun viser blant annet til at byrådet tredoblet utbyggingen av sykkelveier fra ett år til det neste, og at biltrafikken gjennom bomringen har falt med 5–6 prosent etter at bompengene ble skrudd kraftig til i høst. Snart fjernes over 700 parkeringsplasser innenfor Ring 1, beboerparkering er innført i de fleste områder, og flere gater, blant annet Fridtjof Nansens plass og Øvre Slottsgate, blir bilfrie.

– I fjor fjernet vi rundt halvparten av gateparkeringsplassene i sentrum, og i år fjerner vi resten, sier Berg.