Alvorlig for brødre som ble reddet opp av Nidelva i Trondheim

Mannskaper fra nødetatene på stedet der to personer ble hentet opp fra Nidelva torsdag ettermiddag.
Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpix
Mannskaper fra nødetatene på stedet der to personer ble hentet opp fra Nidelva torsdag ettermiddag. Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tilstanden er alvorlig for de to brødrene på 17 og 20 år som ble hentet opp av Nidelva i Trondheim etter å ha ligget 20 og 30 minutter under vann torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For den yngste er tilstanden alvorlig, men stabil. Tilstanden til den eldste er meget alvorlig og ustabil, opplyser St. Olavs hospital.

Ifølge NRK er de to brødre.

De to ble funnet i Nidelva etter at vitner opplyste at de hadde sett en person ligge i elva like etter klokken 15 torsdag. Kort tid etter ble to menn funnet og hentet opp. Hendelsen skjedde like i nærheten av Gamle Bybro.

Politiet fikk melding om saken klokken 15.20. Tjue minutter senere var begge hentet opp av vannet. De to fikk livreddende førstehjelp på stedet, før de ble fraktet til sykehuset.

Politiets innsatsleder på stedet opplyser til NRKs reporter at den ene hadde ligget under vann i 20 minutter, den andre i opp til 30 minutter.

– Det som trolig er skjedd er at en kar gikk ut i vannet og ble tatt av strømmen. Så forsøkte den andre å hjelpe til, men så ble han også tatt, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Trøndelag politidistrikt til NTB.

– De ble funnet av brannvesenet og dykkere plukket dem opp fra vannet, forteller innsatsleder i brannvesenet, Lars Lunde til Adresseavisen.

Politiet advarer på det sterkeste folk mot å bade i Nidelva på grunn av sterk strøm.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden