To menn hentet opp av Nidelva og sendt til St. Olavs hospital 

Mannskaper fra nødetatene på stedet der to personer ble hentet opp fra Nidelva torsdag ettermiddag.
Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpix
Mannskaper fra nødetatene på stedet der to personer ble hentet opp fra Nidelva torsdag ettermiddag. Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To yngre menn ble torsdag ettermiddag hentet opp av Nidelva i Trondheim. Begge er innlagt på St. Olavs hospital.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leteaksjonen ble satt i gang etter at en person ble observert i elva. Kort tid etter ble to personer funnet og hentet opp av elva. Hendelsen skjedde i nærheten av Gamle Bybro.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 15.20. Tjue minutter senere var begge hentet opp av vannet. De fikk livreddende førstehjelp på stedet, før de ble fraktet til sykehus.

– Det som trolig er skjedd er at en kar gikk ut i vannet og ble tatt av strømmen. Så forsøkte den andre å hjelpe til, men så ble han også tatt, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Trøndelag politidistrikt til NTB.

– Ifølge vitnebeskrivelser skal to ungdommer badet i elva for så og fått problemer på grunn av dårlige svømmeferdigheter. Begge har da gått under vann. De ble funnet av brannvesenet og dykkere plukket dem opp fra vannet, forteller innsatsleder i brannvesenet, Lars Lunde til Adresseavisen

Operasjonslederen opplyser at de to ikke er barn.

– Men det er unge folk, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden