Norgesrekorden for tidlig tropenatt nesten slått

Det ble nesten satt ny norgesrekord i tidlig tropenatt, natt til 10. mai. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Det ble nesten satt ny norgesrekord i tidlig tropenatt, natt til 10. mai. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

På målestasjonen i Sandnessjøen var den laveste temperaturen som ble målt i natt 19,7 grader. Det er nesten ny norgesrekord i tidlig tropenatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tropenatt regnes som en natt hvor temperaturen ikke faller under 20 grader. Den tidligste tropenatten som er målt i Norge var i Bergen den 12. mai 1981. Dermed var Sandnessjøen kun 0,3 grader unna å ta rekorden da minimumstemperaturen natt til Kristi himmelfartsdag ble målt 19,7 grader.

– Det var på håret at det ikke ble satt ny norgesrekord for tidlig tropenatt, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyum ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

– Vi har ikke sjekket ordentlig, men føler oss likevel ganske sikre på at det uansett ikke har vært så varmt på natta så tidlig på året i Nord-Norge noen gang, sier Bøyum.

Det er ventet fint vær i Nord-Norge, i Trøndelag og på Østlandet Kristi himmelfartsdag, mens det på Vestlandet og Sørlandet er meldt regn. Fredag blir det motsatt når regn og skyer kommer inn over Nord-Norge, Trøndelag og Østlandet, mens det blir lettere vær i sør og vest.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden