71-åring tiltalt for å ha startet åtte branner i Oslo

En 71 år gammel mann er tiltalt for å ha startet i alt åtte branner i Oslo i 2015 og 2016. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En 71 år gammel mann er tiltalt for å ha startet i alt åtte branner i Oslo i 2015 og 2016. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 71 år gammel mann må i neste uke møte tingretten, tiltalt for å ha startet åtte branner i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mest alvorlige punktet i tiltalen er en brann i Kværnerbyen i Oslo natt til 26. oktober 2015, hvor over 60 personer ble evakuert da det begynte å brenne i bygården der den tiltalte mannen selv bodde, skriver Dagbladet.

– Én eller flere personer som lå og sov i bygningen, kunne lett ha omkommet om det ikke raskt hadde blitt iverksatt slokningsarbeid og evakuering av beboere, skriver Oslo statsadvokatembeter i tiltalen.

Mannen er også tiltalt for å ha startet branner i en bensinkanne, en konteiner og en personbil på Tøyen og Kampen 12. mars 2016, en bilbrann på Rodeløkka 13. november 2016 og branner i en bygård, en søppelbøtte på et utested og i en avfallssekk, alle på Tøyen, natt til 17. desember 2016.

Påtalemyndigheten mener gjentakelsesfaren er stor og vurderer å legge ned påstand om forvaring, som i praksis ikke er en tidsbegrenset straff.

Mannen har nå sittet i varetekt i omtrent halvannet år.

– Han nekter straffskyld for tiltalens grovere punkter – han bestrider å ha begått de faktiske forhold, sier 71-åringens forsvarer Oscar Ihlebæk til Dagbladet.

Ifølge TV 2 ble mannen dømt for flere ildspåsettelser i 1995.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært