To menn dømt til fengsel for å ha ranet og overfalt eldre kvinne

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To menn er dømt til nesten tre års fengsel for å ha overfalt og ranet en 66 år gammel kvinne i hennes eget hjem i Kristiansand i fjor høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene på 44 og 38 år tok seg inn i kvinnens bolig 20. oktober i fjor. Hun ble slått og sparket gjentatte ganger i hodet og overkroppen og pådro seg ribbeinsbrudd, ifølge NRK.

Kvinnen, som bodde alene, ble stripset på hender og teipet rundt munnen før hun så ble frastjålet et bankkort, rundt 1.300 kroner i kontanter og et armbåndsur.

Overvåkningsbilder fra to banker ledet politiet til gjerningsmennene, og de ble pågrepet fire dager senere.

Dommen i Kristiansand tingrett slår fast at begge to er skyldige i grovt ran. Mennene er også dømt for grov vold og medvirkning til grov vold. Retten finner det også bevist at ranet var nøye planlagt.

Ifølge NRK hadde 38-åringen tidligere jobbet som snekker hos kvinnen. Mannen holdt seg i bakgrunnen mens kvinnen ble overfalt, men dommen sier det gjør ham til medvirker.

Begge har erkjent straffskyld etter tiltalen. 44-åringen dømmes til to år og ti måneder i fengsel, og 38-åringen til to år og ni måneder. De må i tillegg betale kvinnen en oppreisning på 100.000 kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden