Norsk artist tiltalt for fyllekjøring

Artisten må møte i Oslo tingrett i slutten av mai. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artisten må møte i Oslo tingrett i slutten av mai. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En kjent kvinnelig norsk artist er tiltalt for å ha kjørt en bil i Oslo sentrum med over 2 i promille.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen kjørte kvinnen inn i en eller flere biler og forårsaket skader på dem rundt klokka 13.30 en fredag i september i fjor. En blodprøve som ble tatt to timer etter kjøringen viste ifølge politiet en promille på over 2,22.

Saken ble først omtalt av VG.

Artisten skal ha skreket og kjeftet på politifolkene som kom til stedet og satt seg kraftig til motverge. Som følge av dette er hun også tiltalt for forulemping av offentlig tjenestemann.

VG har vært i kontakt med artistens manager, som opplyser at de er uenige i tiltalen.

– Vi mener at det ikke foreligger noe straffbart, at dette var et uhell. Vi er sjokkert over behandlingen fra politiet. Nå skal saken opp i retten, og vi håper på en god vurdering der, sier artistens manager til VG.

Manageren forklarer til VG at artisten mener det skjedde et uhell med en annen bil, men at hun deretter gikk ut av bilen for å sjekke uten å oppdage noen skader. Deretter skal hun ha dratt til en samling med venninner der det ble drukket alkohol.

– Først når hun forlot denne samlingen kom politiet og la henne i bakken, sier manageren.

Den etablerte artisten har gjennom flere år vært synlig i norsk offentlighet, og har figurert på hitlistene både i Norge og i utlandet. Saken skal opp for Oslo tingrett 24. mai.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden