Tromsdal tiltalt for å ha hyret torpedoer for å skade meddommer

<p>Den 49 år gamle forretningsmannen Christer Tromsdal risikerer, sammen med et gjengmedlem i 30-årene, inntil ti års fengsel for å ha hyret inn torpedoer for å skade eller drepe en meddommer i 2012.</p>
Den 49 år gamle forretningsmannen Christer Tromsdal risikerer, sammen med et gjengmedlem i 30-årene, inntil ti års fengsel for å ha hyret inn torpedoer for å skade eller drepe en meddommer i 2012. Foto: NTB scanpix

Forretningsmannen Christer Tromsdal er tiltalt for å ha hyret inn torpedoer for å skade eller drepe en meddommer i en straffesak mot seg selv i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener at Tromsdal samarbeidet med et gjengmedlem i 30-årene, og sikter begge to for motarbeiding av rettsvesenet, under særdeles skjerpende omstendigheter, melder VG.

Bakgrunnen er et innbrudd i en bolig i Asker i juni 2012. To maskerte menn slo seg inn i eneboligen til et ektepar med slegge og balltre. De to gikk målrettet etter mannen i huset, helt til han trakk fram et håndvåpen fra nattbordsskuffen og siktet på dem.

Politiet tror mennene gikk inn i feil hus. I nabohuset bodde nemlig en meddommer i Oslo tingrett.

Skulle de bli dømt, risikerer både Tromsdal og mannen i 30-årene inntil ti års fengsel. Begge stiller seg uforstående til anklagene og nekter straffskyld.

Tromsdals forsvarer Mette Yvonne Larsen, sier de mener politiet har tatt feil mann.

– Saken er utelukkende bygget på vitner som selv er kriminelle og som vi oppfatter har et motiv for å forklare seg usant. I halvannet år har han bedt om å komme i rettslig avhør for å forklare seg om sitt syn på saken, det har ikke blitt etterkommet av politiet, sier hun.

Statsadvokat Stein Vale sier Tromsdal har forklart seg for politiet tidligere.

– Men på grunn av betingelser fra hans side knyttet til dokumentinnsyn, har han valgt å ikke gi noen flere forklaringer. Jeg antar at han nå er villig til å forklare seg igjen, sier Vale til VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært