Høye temperaturer i store deler av landet neste uke

TVærmelderne kan ikke love sol og varme over hele landet 17. mai, bare nesten.
TVærmelderne kan ikke love sol og varme over hele landet 17. mai, bare nesten. Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Varmt og pent vær vil prege store deler av landet i begynnelsen av neste uke. I Sør-Norge og nord til Trondheim kan gradestokken nå 25 grader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men før man kan nyte varmen, blir det noen dager med kraftig regn flere steder.

-Nedbøren beveger seg fra Vestlandet torsdag og over Østlandet fredag. Det kan komme så mye som 70 millimeter regn enkelte steder i Rogaland, Sunnhordland og indre strøk torsdag, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid.

Torden i Sør-Norge

På Østlandet er det ventet mellom 30 og 50 millimeter med regn. I tillegg er det fare for lyn og torden sammen med de kraftige bygene som tømmer seg over Sør-Norge torsdag og fredag. Det vil deretter regne jevnt over hele Østlandet fredag.

NVE har varslet flom på oransje nivå i dagene framover for enkelte vassdrag på Østlandet. Kombinasjonen varmt vært som gir snøsmelting, sammen med store nedbørsmengder kan føre til stengte veier og bruer og omfattende oversvømmelser i truede vassdrag.

– Fra starten av neste uke blir det høytrykksaktivitet, mye varmt vær og sol. Temperaturene kan nå 25 grader flere steder i landet. Dette gjelder også Bergen der værrekorden for mai fra 2013 på 27,6 grader kan bli slått, sier statsmeteorologen.

Regn i nord

Det varme været i begynnelsen av uka vil også prege Midt-Norge, og i Trondheim kan temperaturen nå mellom 20 og 25 grader. Det kan også bli 25 grader i Kristiansand.

Nord-Norge er ikke like heldig. Regnet vil flytte seg nordover i løpet av lørdagen. Her kommer det til å regne i det meste av de tre nordligste fylkene, og det kan komme mellom 20 og 30 millimeter nedbør.

Samtidig klorer vinteren seg ennå fast på Spitsbergen. Her er det fortsatt vinterlig værtype, og nedbøren framover kan komme som snø.

Statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid kan dessverre ikke love at det varme og solfylte været fra begynnelsen av uka vil holde helt til 17. mai. Særlig i de sørlige delene av Norge kan det bli noen regnbyger, mens Nord-Norge kan få litt bedre vær på nasjonaldagen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært