Norsk artist tiltalt for fyllekjøring

RETTEN: Den norske artisten må møte i Oslo tingrett 24 mai. Der står hun tiltalt for fyllekjøring og forulemping av offentlig tjenestemann.
RETTEN: Den norske artisten må møte i Oslo tingrett 24 mai. Der står hun tiltalt for fyllekjøring og forulemping av offentlig tjenestemann. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ble stoppet med 2,22 i promille i Oslo sentrum i fjor høst, ifølge tiltalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kjent norsk kvinnelig artist i 30-årene må 24. mai møte i Oslo tingrett tiltalt for fyllekjøring.

Ifølge tiltalen kjørte kvinnen en luksusbil inn i en eller flere kjøretøy slik at det oppsto materielle skader, skriver VG som først omtalte saken.

En blodprøve som ble tatt av kvinnen to timer etter kjøringen viste at hun hadde 2,22 i promille. Hun er også tiltalt for forulemping av offentlig tjenestemann etter at hun i forbindelse med blodprøvetakingen skal ha ropt og kjeftet på to politibetjenter. Artisten satte seg også kraftig til motverge, ifølge tiltalen.

– Et uhell

Artistens manager nekter for at kvinnen har kjørt i beruset tilstand og at det skjedde et uhell med en annen bil. Kvinnen skal ha gått ut av bilen hun førte, uten å oppdage noen skader.

– Vi mener at det ikke foreligger noe straffbart, at dette var et uhell. Vi er sjokkert over behandlingen fra politiet. Nå skal saken opp i retten, og vi håper på en god vurdering der, sier manageren til ABC Nyheter.

Etter hendelsen skal hun ha dratt til en samling med venninner der det ble drukket alkohol.

– Kjørte ikke beruset

Først når hun forlot denne samlingen kom politiet og «la henne i bakken», forklarer manageren.

– Personen har ikke kjørt bil i beruset tilstand, og politiet har ikke tatt henne i å kjøre noe som helst. Hun drakk etter at den ulykken skjedde. Selv mener artisten at det heller ikke var snakk om noen ulykke, så at denne andre personen velger å ringe politiet i etterkant får stå for hans regning, sier han.

Påtalemyndigheten kommer til å legge ned påstand om tap av førerretten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært