Dette skjer i dag

Foto: White House via AP / NTB scanpix
Foto: White House via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 9. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pompeo i Nord-Korea

USAs utenriksminister Mike Pompeo besøker Nord-Korea som ledd i forberedelsene til et toppmøte mellom president Donald Trump og nordkoreanernes leder Kim Jong-un.

Pompeo møtte også Kim for noen uker siden, men da som sjef for etterretningsorganisasjonen CIA.

Haspel grilles av Senatet

Gina Haspel, som er nominert til stillingen som ny CIA-sjef, grilles i dag av Senatet. Hun er konstituert CIA-direktør etter at Mike Pompeo ble utpekt til ny utenriksminister av president Donald Trump.

Ifølge amerikanske medier har Haspel tilbudt å trekke seg i frykt for at forbindelsen til det omstridte avhørsprogrammet hun tidligere ledet i CIA, skal skade både hennes og organisasjonens rykte.

Høyesterett med avgjørelse om festeavgift

Høyesterett avsier dom i sak om regulering av festeavgift. Saken reiser spørsmål om tomtefestelovens forhold til vernet om eiendom i Den europeiske menneskerettskonvensjonen.

Spørsmålet er om en kommune kan påberope seg dette konvensjonsvernet, og partene er Nannestad kommune og Rådyrveien Borettslag. Avgjørelsen vil få prinsipiell betydning.

Rybak på scenen i Lisboa

Første og andre semifinaleprøve før den andre semifinalen i Eurovision Song Contest finner sted i Lisboa. Alexander Rybak, som representerer Norge, er første artist på scenen. Den andre prøven danner grunnlaget for jurystemmene.

Selve finalen er lørdag 12. mai.

Tredje runde i fotball-NM for menn

Den tredje runden sparkes i gang med 12 kamper klokken 18.00. Blant annet skal Brattvåg, som i forrige runde sjokkerte Fotball-Norge da de slo ut Molde, få bryne seg på nye utfordringer når Rosenborg kommer på besøk. Kvelden rundes av med lokaloppgjøret Skeid-Vålerenga på Nordre Åsen klokken 19.15.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden