Fire av fem slaktegrisprodusenter brøt reglene

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

150 av 189 slaktegrisprodusenter i Rogaland har brutt reglene for god dyrevelferd. I 81 tilfeller var situasjonen så dårlig at Mattilsynet fattet hastevedtak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynets aksjoner mot slaktegrisprodusentene i Rogaland det siste halvåret har avdekket en rekke tilfeller av brudd på god dyrevelferd, ifølge Nationen.

Avisen har gått igjennom 453 dokumenter tilknyttet slaktegriskampanjen. Disse omhandler 189 slaktegrisprodusenter.

– Jeg er ikke overrasket over at det er et så høyt antall avvik. Det er det vi var bekymret for og grunnen til at vi bestemte oss for å gjennomføre så mange uanmeldte tilsyn, sier Odd Ivar Berget, avdelingssjef for Mattilsynet i Sør-Rogaland, Sirdal og Flekkefjord.

Når det blir fattet hastevedtak vil det si at noe i svineholdet er så dårlig at det må rettes opp i umiddelbart. Oversikten viser at hver fjerde bonde har fått beskjed av Mattilsynet om at de må følge opp de syke dyrene sine bedre.

– Da er det nødvendig at produsentene gjør tiltak. Det at én av fire må ivareta syke dyr bedre, er et ganske høyt tall, sier Per Inge Egeland, fylkesleder i Norsvin.

Norsvin skal møte Mattilsynet i slutten av mai for å diskutere resultatet av tilsynskampanjen og hva slaktegrisprodusentene skal jobbe med videre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden