Indonesia: Sandberg forsikret om at palmeoljeforbudet ikke blir innført

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) sier regjeringen ikke støttet forslaget om å forby palmeolje da det ble vedtatt i Stortinget, men at regjeringen har saken til vurdering.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) sier regjeringen ikke støttet forslaget om å forby palmeolje da det ble vedtatt i Stortinget, men at regjeringen har saken til vurdering. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Indonesiske myndigheter hevder fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har forsikret dem om at Norge ikke vil innføre et palmeoljeforbud. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandberg møtte Indonesias handelsminister Enggartiasto Lukita i Jakarta i april. Ifølge Dagbladet truet da Enggartiasto med handelskrig mot Norge på grunn av vedtaket om å forby palmeolje i offentlige innkjøp av biodrivstoff. Indonesia er verdens største produsent av oljen.

– Hvis forbudet blir implementert, vil Indonesia nekte å importere fisk fra Norge, sa Enggartiasto til Sandberg ifølge The Jakarta Post. Da skal Sandberg ifølge Enggartiasto ha «forsikret ham om at den norske regjeringen har avvist forslaget».

Sandberg bekrefter i en epost til Dagbladet at Enggartiasto ga uttrykk for å forby fiskeimport om det blir innført forbud mot palmeolje. På spørsmål om han forsikret at regjeringen har avvist forslaget, svarer Sandbergs kommunikasjonssjef Martine Røiseland:

– Sandberg understreket at regjeringen ikke støttet forslaget da det ble vedtatt i Stortinget, men at regjeringen har saken til vurdering.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) sier til Dagbladet at regjeringen jobber med å «klarlegge handlingsrommet og mulige alternativer til et forbud», men at Norge må følge internasjonale handelsforpliktelser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden