Flere mener NRK ikke er upartisk

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

8 av 10 mener NRK er upartisk, men stadig flere svarer at NRK oppfyller sin målsetting om å være upartisk og upåvirket «ganske dårlig».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette kommer fram av NRKs egne publikumsundersøkelser, nylig publisert i NRKs årsrapport for 2017, som Dagsavisen siterer.

Antallet som svarer «ganske dårlig» er doblet fra 9 til 18 prosent siden 2016. Antallet som svarer «ganske godt», går ned fra 58 prosent til 46 prosent.

Til sammen mener 23 prosent i 2018 at NRK oppfyller denne målsettingen «ganske dårlig» eller «meget dårlig», mot til sammen 12 prosent i 2016.

«Det er blant kvinner og dem over 60 at det er størst nedgang i tilfredshet», heter det i NRKs årsrapport. Et klart skille mellom kjønn og alder overrasker medieforsker Kjersti Thorbjørnrud ved Institutt for samfunnsforskning. Hun var medlem av Kringkastingsrådet i forrige fireårsperiode.

– Dette viser en klar endring, og dette bør NRK følge med på. For en lisensfinansiert allmennkringkaster er det ekstra viktig å bli oppfattet som upartisk, sier Thorbjørnrud.

Fungerende mediedirektør Marius Lillelien i NRK sier de tar signalet på alvor.

– Samtidig er det fortsatt slik at 70 prosent av befolkningen mener NRK oppfyller målsettingen om å være upartisk og upåvirket meget eller ganske godt, sier Lillelien.