Fremskrittspartiet frir til LO

Frp-leder Siv Jensen oppfordrer til samarbeid med LO. – Det er mange saker Frp og LO har felles interesse av å løse for å gjøre hverdagen til norske arbeidere bedre, sier hun. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen oppfordrer til samarbeid med LO. – Det er mange saker Frp og LO har felles interesse av å løse for å gjøre hverdagen til norske arbeidere bedre, sier hun. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen mener partiet er et mer moderne og derfor bedre arbeiderparti enn Ap, og oppfordrer LO til samarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er mange saker Frp og LO har felles interesse av å løse for å gjøre hverdagen til norske arbeidere bedre, sier Jensen til Dagbladet.

Frp som det nye arbeiderpartiet var tema under landsmøte nylig, og Jensen oppfordrer nå LO til samarbeid for å bedre arbeidsmiljøet på arbeidsplasser. Hun ønsker at de skal gå sammen i kampen mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet, og oppfordrer organisasjonen til å bryte det partipolitiske båndet de har til Ap.

– Mange Frp-folk kunne tenke seg å være organiserte, men de betaler ikke kontingent hvis LO støtter et annet parti enn det de selv stemmer på, sier hun.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier utspillet ikke er troverdig. Han mener utspillet kanskje kan forstås i lys av at Frps oppslutning i LO er halvert siden forrige valg.

– Frp i regjering har gjennomført tiltak til ugunst for arbeidsfolk. Og dette har de gjennomskuet, sier Gabrielsen.

Til oppfordringen om å bryte med Ap, svarer han at LO har samarbeidet med Ap i mer enn hundre år fordi de har hatt felles verdier og syn på hvordan samfunnet skal utvikles.

– Vi jobber med alle politiske partier om saker vi er opptatt av. Men Frp startet altså denne perioden med å erklære krig mot oss, sier han.

SE VIDEO: Jensen refset Støre - roste Listhaug

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden