Rullestolbruker kritiserer russetreffet i Kongeparken

30 av de rundt 14.000 ungdommene som er samlet på russetreffet i Stavanger i helgen, er rullestolbrukere. En av dem går hardt ut mot arrangøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18 år gamle Tonje Larsen forteller til Stavanger Aftenblad at flere russ datt oppå henne da hun var på en konsert på fredag.

– Det er utrolig dårlig organisert. Det er ingen informasjon om hvor jeg burde stå eller hvor jeg burde gå, sier hun.

Hun forteller videre at hun tok kontakt med arrangørene i forkant for å sjekke at det var tilrettelagt for personer i rullestol å dra på konsert. Svaret var positivt, men framme i Kongeparken hadde hun store problemer med å ta seg til og fra konsertområdet og trengte hjelp fra fem personer.

Pressetalskvinne for Landstreffet i Stavanger, Therese Oddsen, er overrasket over Larsens historie. Hun mener forholdene på russetreffet er gode nok, men møtte Larsen ved konsertområdet lørdag kveld for å høre om hennes opplevelse.

– Vi legger til rette for rullestolbrukere. Vi har verter til stede som bidrar hvis de trenger støtte dersom de vil til og fra konsert, og vi har egne områder forbeholdt rullestolbrukere. Vår erfaring er at de ønsker å være sammen med vennene sine, og da vil vi tilrettelegge for det. Vi har god infrastruktur og alle fasiliteter, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden