Mann siktet for grov skade på to personer i Flekkefjord

To personer ble funnet alvorlig skadd litt utenfor sentrum i Flekkefjord i Vest-Agder seint torsdag kveld. Politiet vet foreløpig ikke hva som har hendt. Foto: Erik Thime / Avisen Agder / NTB scanpix
To personer ble funnet alvorlig skadd litt utenfor sentrum i Flekkefjord i Vest-Agder seint torsdag kveld. Politiet vet foreløpig ikke hva som har hendt. Foto: Erik Thime / Avisen Agder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann er siktet for grov kroppsskade etter at to utenlandske menn ble funnet alvorlig skadd i Flekkefjord i Vest-Agder torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet fredag morgen i Flekkefjord etter et knivdrama på en vei utenfor sentrum av byen torsdag kveld. Politiet fikk melding klokken 22.30 på kvelden om at to personer ble funnet alvorlig skadd.

Etter intens etterforskning gjennom natten gikk politiet fredag morgen til pågripelse av en tredje mann.

– Han er siktet for grov kroppsskade og er tatt inn til undersøkelse og avhør, sier politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt til NTB.

Kniv i ryggen

Et vitne fortalte Avisen Agder om at en mann av utenlandsk opprinnelse i 30–35 årsalderen kom til boligen hans med tydelige skader i ansiktet og med en slags tapetkniv stikkende ut av ryggen. Ute, ikke langt fra huset, lå det en annen mann, også han alvorlig skadd.

Vitnet skal ha hørt hyling og oppfattet at en slåsskamp hadde funnet sted. Han skal også ha sett en person liggende i en grøft på utsiden.

– Den skadde virket redd og oppkavet. Han bor ikke i området, og jeg skjønner ikke hva han eller den andre gjorde i området her, sier vitnet til avisen

Uklart motiv

Politiet opplyser til NTB at de har identifisert alle de tre mennene og sier videre at de ikke har samme nasjonalitet.

– Vi jobber fremdeles med endelig å avklare de involvertes identitet. De var alle hjemmehørende i Flekkefjord, sier Rue til NTB.

Utover det vil etterforskerne ikke gå nærmere inn på hvor de involverte kommer fra eller om etterforskerne har noen formening om bakgrunn eller motiv.

– Vi jobber med å sikre spor og med å få ta i en forsvarer for den siktede, sier Rue.

Ble operert

Hendelsen skjedde i Snerthammerveien like på utsiden av Flekkefjord sentrum. De skadde ble fraktet til sykehus, en mann i slutten av 20-årene til Stavanger, og den andre til Ullevål sykehus i Oslo.

Et stort antall politimannskaper med bistand fra sivilforsvaret kom til åstedet og jobbet der hele natten. Også Kripos er koblet inn i saken og ankom åstedet fredag formiddag melder Avisen Agder.

For begge de to som er fraktet til sykehus er tilstanden betegnet som alvorlig. Begge ble fredag morgen operert.

– De har altså ikke vært i stand til å la seg avhøre. Vi er i kontakt med sykehuset og har fått tilbakemelding om at en av dem muligens kan la seg avhøre i løpet av dagen, men det blir ikke aktuelt med den andre, uttalte seksjonsleder Leif Vagle i Agder politidistrikt til VG fredag morgen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden