Borten Moe er tilbake som Sp-nestleder: – Det er mange tapere her

Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe i samtale
Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe i samtale Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ola Borten Moe gjenopptar vervet som Sp-nestleder. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg trådte til side for å gi partiet ro til å lande denne svært krevende saken. Det er nå gjort, og jeg gjenopptar mitt verv som nestleder, sier Borten Moe til TV 2 torsdag ettermiddag.

Sp-nestlederen sier han gjerne skulle sett at saken ble oppklart, men at partiet nå må gå videre.

– Når det ikke har skjedd, så må vi ta utgangspunkt i det, brette opp armene og komme oss videre og begynne å diskutere politikk igjen, sier Borten Moe til kanalen.

Han tror ikke saken vil ødelegge for partiet.

– Dette har ikke vært en positiv sak for noen, og det er mange tapere her. Jeg håper og tror likevel at vi skal klare å legge det bak oss.

Navarsete gjorde onsdag det klart at hun vil slite med å ha tillit til alle hyttetur-deltakerne.

Aktuelt: Hevder Ola Borten Moe forsøkte å stanse varsel: – Fikk melding om at jeg var sexy på TV

Ingen sanksjoner

– Vi tar sterkt avstand fra meldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete, men kan ikke straffe noen uten bevis, sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB torsdag.

– Dette var en uhørt melding som Navarsete aldri skulle ha fått. Det har påført henne en stor belastning. Men samtidig kan vi ikke sanksjonere enkeltpersoner når vi ikke vet hvem som sendte den, sier Vedum til NTB etter at den to år gamle meldingen «Vi har lyst på fitta di» ble sluttbehandlet av Senterpartiets sentralstyre torsdag.

Aktuelt: Kritiserer Borten Moe: – Man ber ikke unge jenter om å tie stille

Navarsete: Elendig håndtert

Liv Signe Navarsete skriver på Facebook at hun håper saken vil bli stående som et symbol på hvordan varsler ikke skal håndteres.

– Jeg har kommet i en situasjon som mange andre jenter og kvinner har vært i. Jeg har varslet, og ikke noen verdens ting kommer ut av det bortsett fra en megatøff tid for deg selv, skriver hun etter at Senterpartiets sentralstyre torsdag behandlet den trakasserende meldingen hun mottok for to år siden.

– Tror ikke at den elendige håndteringen Trygve (Slagsvold Vedum) og Marit (Arnstad) sto for etter varslingen vil gjenta seg, men la dette stå som et symbol på hvordan en varsling ikke skal håndteres, skriver den nå sykmeldte stortingsrepresentanten.

Bakgrunn: Sexmeldingen til Navarsete utløser ingen sanksjoner fra Senterpartiet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden