Ny dom opprettholder Hydros produksjonskutt

En føderal dommer i Brasil har valgt å opprettholde produksjonskuttet for Hydros Alunorte-fabrikk i Brasil. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
En føderal dommer i Brasil har valgt å opprettholde produksjonskuttet for Hydros Alunorte-fabrikk i Brasil. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En føderal dommer i Brasil har valgt å opprettholde produksjonskuttet for Hydros Alunorte-fabrikk i Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av februar ble Hydro pålagt å halvere produksjonen ved aluminaraffineriet. Mandag opplyste den føderale domstolen i delstaten Pará at produksjonskuttet opprettholdes, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi fortsetter vår dialog med brasilianske myndigheter for å gjenoppta full produksjon ved Alunorte, sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro til avisen.

I midten av februar ble det registrert mer enn 200 millimeter nedbør i Barcarena-regionen i Pará i løpet av tolv timer, og Hydro er anklaget for lekkasjer som kan ha ført til forurenset drikkevann.

I pressemeldingen til den føderale domstolen i Pará gjentas det blant annet at det er funnet flere uregelmessigheter rundt behandling og utslipp av avfallsvann.

Hydro har selv lagt fram to rapporter som konkluderer med at det ikke har vært miljøskadelige utslipp ved anlegget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden