Dette skjedde i natt

Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 2. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kan stevne Trump

Spesialetterforsker Robert Mueller sa på et møte i mars at han kan komme til å stevne president Donald Trump, opplyser Trumps tidligere advokat John Dowd.

Dowd sier til nyhetsbyrået Reuters at Mueller tok opp muligheten for å stevne presidenten da han ble gjort oppmerksom på at Trump ikke føler seg forpliktet til å snakke med etterforskerne.

Mer uro på Vestli

Det var amper stemning mellom omkring 20 ungdommer på Vestli i Oslo sent tirsdag kveld. Ingen ble skadd, og politiet fikk kontroll på situasjonen.

– Vi hadde patruljer ikke langt unna, så vi sendte dem mot stedet med tanke på siste tids hendelser for å forebygge en eskalering. Vi fikk også melding om et lite slagsmål, men ingen kom til skade, sa operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet til NTB.

7 millioner dør av luftforurensing

På verdensbasis dør rundt 7 millioner mennesker som følge av dårlig luftkvalitet hvert eneste år, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

I en ny studie organisasjonen har gjennomført kommer det fram at 90 prosent av verdens befolkning puster inn forurenset luft.

Stort flertall: Metoo-kampanjen viktig

To av tre nordmenn mener medienes dekning av metoo-kampanjen har vært for personfokusert. Et stort flertall mener likevel kampanjen har vært viktig, skriver Klassekampen.

92 prosent av de spurte i undersøkelsen mener metoo-kampanjen har vært viktig for å begrense seksuell trakassering.

Brukte valper til heroinsmugling

En veterinær er tiltalt for å ha smuglet heroin fra Colombia til USA. Ifølge tiltalen smuglet han stoffet i magen på valper.

Den tiltalte 38 åringen skal ha operert inn poser med flytende heroin, før han åpnet valpene igjen for å ta posene ut igjen når de ankom USA. Han risikerer minimum ti års fengselsstraff dersom han blir dømt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden