Dette skjedde i natt

Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 1. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trump utsatte straffetoll-avgjørelse

President Donald Trump har bestemt seg for å utsette avgjørelsen om å gi EU ekstratoll til 1. juni, opplyste Det hvite hus.

USA venter med å innføre ekstratoll på stål og aluminium fra Canada, Mexico og EU i håp om å få på plass avtaler innen 30 dager.

Enighet i kommuneoppgjøret

KS kom til enighet med YS, Unio, LO og Akademikerne om årets lønnsoppgjør få minutter før fristen ved midnatt. Totalrammen for oppgjøret var på 2,8 prosent.

– Vi er fornøyd med at alle hovedorganisasjonene ble enige med KS om en felles løsning, sa Mette Nord, leder i LO kommunes forhandlingssammenslutning.

Oppgjøret mellom Akademikerne og staten går til mekling

Lønnsoppgjøret mellom Akademikerne og Kommunal- og moderniseringsdepartementet går over til riksmekleren.

– Akademikerne er enig med staten om et lønnssystem som er ytterligere forenklet. Akademikerne ønsket å fortsette prosessen og er skuffet over at staten har lukket forhandlingene om de øvrige delene av tariffavtalen, sier forhandlingsleder Anders Kvam.

Kardinal Pell blir stilt for retten

En domstol i Australia har bestemt at det foreligger nok bevis til å tiltale kardinal George Pell, som er pavens øverste økonomiske rådgiver, for seksuelle overgrep.

Pell, som har erklært seg ikke skyldig, ble i juni i fjor siktet for «historiske seksuelle overgrep» mot flere personer.

Stabssjefen nektet for å ha kalt Trump «idiot»

Det var NBC News som først meldte at åtte tjenestefolk i Det hvite hus, tidligere og nåværende, sa stabssjef, John Kelly, hadde kalt president Donald Trump en idiot ved flere anledninger.

Kelly selv mener disse påstandene er «pisspreik».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden