Raymond Johansen forsvarer Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo forsvarer egen by. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo forsvarer egen by. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener at hovedstaden svartmales. Han understreker at områder som Holmlia og Groruddalen er trygge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johansen reagerer på måten flere strøk i Oslo blir omtalt. Han mener blant annet at det skapes et feilaktig inntrykk av ungdom på Holmlia.

– 97 prosent av ungdommen der har aldri vært i politiets søkelys. Av de resterende tre prosentene er to tredeler engangskriminelle. Den siste tredelen er såkalte gjengangere, sier Raymond Johansen til VG.

Intervjuet kommer etter periode med uro i flere av Oslos bydeler.

Fredag den 20. april kastet en ungdomsgjeng stein på natteravner i Vestli i Groruddalen, noe som igjen førte til at politiet ba organisasjonen slutte å patruljere området.

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) har i ettertid forsterket politiet i området med 30 politifolk. Det er Raymond Johansen takknemlig for. Samtidig understreker han følgende overfor VG:

– Selvfølgelig er det trygt å oppholde seg i disse områdene. Jeg bor selv i Alna, og det har selvfølgelig vært episoder opp gjennom. Det jobber vi med, men å skape et bilde av at det er utrygt, blir feil.

Personvernpolicy