Forhandlingene for Akademikerne fortsetter

Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mandag morgen fortsetter staten forhandlingene med Akademikerne, med frist til midnatt. For tre andre forbund ble det brudd allerede i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til søndag var bruddet et faktum for YS, Unio og LO Stat. De mente tilbudet ikke var bra nok når det kom til blant annet fordeling av den disponible rammen. Dermed blir det mekling med frist 23. mai.

Forhandlingene for Akademikerne fortsetter mandag morgen, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Helge Kvandal overfor NTB.

– Vi er fornøyd med at vi fortsatt forhandler med Akademikerne om modernisering av lønnssystemet og økt lokalt handlingsrom. Samtidig beklager vi sterkt at det ikke var mulig å komme fram til enighet med de andre partene, sa kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding i helgen.