Naturvernforbundet og SV reagerer på plastfunn i Finnmark

Havforskningsinstituttet fant omkring 25 prosent plast i prøver fra Repparfjorden i Finnmark. Det får Naturvernforbundet og SV til å reagere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er et svært urovekkende funn. Men det understreker det vi har sagt i en årrekke. Miljøtilstanden i Repparfjorden er altfor dårlig kartlagt, sier regionsekretær for Nord-Norge i Naturvernforbundet, Geir Jørgensen, til NRK.

Havforsker Terje van der Meeren ved Havforskningsinstituttet har stått for plastfunnene. Havforskningsinstituttet har siden 2015 undersøkt fiskeegg og yngel i Revsbotn og Repparfjorden.

– Hvert år har jeg funnet denne typen fiber i prøvene uten å tenke så mye over det. Men nå er oppmerksomheten rundt plastfiber økt. Derfor føler jeg det er viktig å si fra om at jeg har funnet plast i så mange av prøvene, om lag 25 prosent, sier van der Meeren.

SVs stortingsrepresentant Lars Haltbrekken reagerer også på funnene.

– Og nå står vi i fare for å pøse ut enda mer plast og forurensning i Repparfjorden, sier Haltbrekken, som vil at spørsmålet om sjødeponi i Repparfjorden blir tatt opp på nytt i Stortinget.

Personvernpolicy